Divisa

"De la por naixen els valents; del fracàs, el triomf; de l'infortuni, la felicitat." Plinio Apuleyo Mendoza: Gabo. Cartas y recuerdos.
"Sóc un home que es vesteix en la tenebra." G.G.M.


dimecres, 13 de febrer del 2013

Els braus i la cortina

Cal prendre seriosament la polèmica entre els defensors i els abolicionistes de les curses de braus i les consegüents derivacions polítiques i cíviques. 
En altres temps, hom va necessitar disputes semblants per a arribar a la conclusió que les dones i els negres (perdoneu si l'expressió pot resultar ofensiva) eren en tot éssers iguals als hòmens i als blancs respectivament. Potser algun dia aprendrem, qui no en sàpiga encara, a mirar als ulls un gos, un gat, un cavall o un porc, una gallina o un bou i eixirem de dubtes sobre els seus sentiments.
Recíprocament, sabem per ara que quan un d'aquests animals ens mira a la cara no pretén enganyar-nos, ni distraure'ns, ni desviar la nostra atenció. En això és superior als humans que frivolitzen sobre la vida i la mort amb la sola finalitat de guanyar un vot o de fer oblidar que avui un home s'ha suïcidat perquè estava a punt de ser desnonat.

2 comentaris:

  1. Que no et senta Toni Cantó, Tomàs, que ell té ben claret que els bous, com tots els animals, no tenen dret a la llibertat ni a la vida. Les mateixes privacions a les que ens vol sotmetre aquesta ultra-dreta recalcitrant que ens fita des de la trona

    ResponElimina
  2. L'home és definit com a un "animal racional". Lamentablement en algunes persones preval la primera part de la definició. Això deu ser per accident, com ser alt o baix, ros o bru, gros o prim, o algunes coses més que no cal dir.

    ResponElimina